• Rozkládací křeslo s úložným prostorem

    Rozkládací křeslo s úložným prostorem poskytuje dokonalý úkryt pro přikrývky pro hosty nebo pro sezónní oblečení či deky. Úložný prostor je součástí jiného kusu nábytku, tím pádem nám nepřekáží, křeslo plní tři nezanedbatelné účely – místo pro sezení, přespání i uložení věcí.

    Negativem úložného prostoru však je jeho údržba, respektive uložené přikrývky v něm snadněji podléhají škůdcům, budete se divit, ale i prachu.

    V tomto případě je vhodné přikrývky před uložením obalit ve speciálních zipových a vakuových sáčcích na šaty, do kterých spolu s věcmi přidejte i pár tablet proti molům. Rozkládací část křesla je v jiné části křesla, nepodléhá tak styku s úložným prostorem a vy nejste nuceni před ulehnutím do rozloženého křesla vyprázdnit úložný prostor.

    Dnešní pojmy pohovek, gaučů, křesel apod. splývají, rozkládací křeslo tak můžete v obchodních domech nebo na internetu vídat nejen jako křeslo pro jednoho, které se rozloží pro účel spaní, ale stále jen pro jednoho, ale také jako křeslo, které se rozloží pro účel spaní pro dvě osoby, anebo jako křeslo, které vypadá spíše jako pohovka, na kterou usedne více lidí, případně se na ni jeden položí ještě před rozložením, zatímco po něm zde ulehnou i tři až čtyři osoby.

    Rozkládací část je pak vybavena instalovanými matracemi jiné barvy, než je zbytek křesla a samotná funkce rozkládacího křesla, tento kus nábytku je vhodnou alternativou pro osoby žijící v malé domácnosti, kde jim rozkládací funkce vynahrazuje hlavní postel, případně tyto křesla uvítá návštěva.

    Rozdílnost materiálu

    Materiály samotných křesel jsou bohaté, tak jako vzory, i tak máte-li textilní rozkládací křeslo, je vhodné jej překrýt ochrannou dekou nebo napínacím potahem, případně alespoň napínacím prostěradlem, údržba u textilního nábytku je totiž těžká a nikdy ne dokonalá.

    Navíc i textil, podobně jako kůži můžeme sezením prošoupat. Zde je pak otázkou, zda se vám bude chtít investovat do nového čalounění, anebo do nového kusu nábytku. Tak či onak je vhodné o křesla pečovat, a právě je chránit raději potahy než drhnutím s čistícími přípravky, které i tak mohou barvu křesla poškodit.